Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk de vacature.

Folie keukenkastjes laat los

Een veel voorkomend probleem bij keukens die veelal minstens tien jaar oud zijn: de folie van keukenkastjes laat los. Het is geen toeval dat het vervelende probleem van loslatende folie van keukenkastdeurtjes zich pas voordoet als de keuken al geruime tijd in gebruik is. Het loslaten van folie van keukendeurtjes is een proces van vaak enkele jaren en wordt dan ook pas zichtbaar als de keuken al jaren in gebruik is. Erg zonde van een keuken die functioneel nog in prima staat is. De apparatuur werkt nog naar tevredenheid, het werkblad is nog prima. Toch storen veel mensen zich aan loslatende folie op keukenkastjes, omdat dit zich voordoet op het aanzicht van de keuken. Hoe kan het dan gebeuren dat na enkele jaren folie van keukenkastjes loslaat? Dat leggen we graag uit.

Keukenkastjes die zijn overgespoten met lak

Folie keukenkastjes laat los? Dit zijn de veel voorkomende oorzaken

Laat de folie van keukenkastjes los? Dan komt dat waarschijnlijk door een van de volgende veel voorkomende oorzaken:

 1. Vocht. Het is te vochtig in de keuken en dat heeft zijn weerslag op de folie van de keukendeurtjes. De folie wordt op de keukenkastjes bevestigd met lijm. Als er teveel vocht aanwezig is in de keuken gedurende een langere periode dan heeft dat effect op de lijm. Het is te vochtig en de lijm kan slechter hechten, waardoor uiteindelijk de folie van de keukenkastjes zal loslaten.
   
 2. Te grote temperatuurverschillen. Door te grote temperatuurverschillen gedurende een langere tijd blijft het hout uitzetten en inkrimpen. Deze veranderingen zorgen er wederom voor dat de folie zal loslaten van de keukendeurtjes.
   
 3. Lijm. Deze oorzaak doet zich eerder voor bij de jongere keukens die nog vrij nieuw zijn. Vaak is er dan te veel of te weinig lijm gebruikt op een oppervlak of is de samenstelling van de lijm niet goed. Allemaal factoren die ertoe kunnen leiden dat de folie van de keukenkastjes loslaat.

Loslatende folie van keukenkastjes voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus daarom is het handig om te weten wat u kunt doen om uw keuken in optimale conditie te houden en daarmee te voorkomen dat folie loslaat van keukenkastjes. We geven enkele tips:

 1. Ga verstandig om met het gebruik van uw keukenapparatuur. Laat een oven en vaatwasser zo kort mogelijk open staan, deze apparaten stoten een hoop hitte en vocht uit wat weer van invloed is op de folie van de keukendeurtjes. Vergeet ook de waterkoker niet. Plaats deze nooit onder een hangend keukenkastje, maar altijd ervoor. Op die manier heeft de uitgestoten waterdamp geen negatief effect op het keukenkastje.
   
 2. Zorg ervoor dat er een gezond en stabiel klimaat heerst in de keuken. Ga verstandig om met openstaande ramen en deuren en let er bij de temperatuurregeling op dat deze niet te sterk schommelt.

Maak direct GRATIS 1e afspraak

Heeft u loslatende folie op keukenkastjes? De Foliedokter lost het op!

Laat de folie van uw keukenkastjes los, neem dan contact op met De Foliedokter. Met zijn jarenlange ervaring voorziet hij u graag van een deskundig advies op maat. Hij kan ervoor zorgen dat de keukendeurtjes met gescheurde folie of loslatende folie op vakkundige wijze worden hersteld. De keukendeurtjes worden ontdaan van de folie en het bestaande front wordt gespoten in dezelfde kleur als de folie. Op deze manier blijft de keuken behouden en kunt u deze ook gewoon blijven gebruiken, terwijl De Foliedokter zich bekommert om de beschadigde keukendeurtjes.

Elke keuken is uniek, maar De Foliedokter heeft altijd en goede en betaalbare oplossing voor dit probleem. Laat direct even uw gegevens achter zodat De Foliedokter contact met u kan opnemen voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin hij samen met u de mogelijkheden bekijkt.

Contactformulier Stel hier uw vragen
Verstuur uw vragen * Deze velden zijn verplicht.
Wat vonden andere klanten?
Fam. van Dun

" December 2021 keukendeurtjes van folie laten ontdoen en in gewenste kleur laten spuiten en we zijn zeer tevreden. Hulde verder aan Jan die de demontage en montage op een keurige en zorgvuldige wijze verzorgde. "

Familie Van Rooij

" Via Internet zijn we in contact gekomen met de foliedokter en kregen meteen al een goede indruk. Afspraak gemaakt en vele goede ideeën werden met ons gedeelt. Order bevestigd, erg professioneel omgezet en we hebben er geen moment spijt van! een echte aanrader! "

Routebeschrijving De Foliedokter is gevestigd aan de Vrijkenstraat 3 te Roggel, Limburg. Wij zijn eenvoudig te bereiken vanaf de A2 in noordelijke richting vanuit Eindhoven, Weert, Helmond, Kelpen-Oler. Ook voor bewoners van Roermond, Maasbracht, Echt, Brunssum, Sittard en Maastricht zijn we goed bereikbaar. Rij via de A73 vanuit Reuver, Venlo, Venray of neem de N562 vanuit Panningen, Maasbree en Tegelen.