Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk de vacature.

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Geschreven door: Daniel Douven Datum: 16-02-2021
Bent u de uitstraling van uw huidige keuken zat? Dan bent u waarschijnlijk al aan het denken om een nieuwe keuken aan te schaffen. En u bent niet de enige! Veel mensen denken al snel na over de aanschaf van een nieuwe keuken. Het is echter een grote investering, waarbij u zich ook kunt afvragen of het écht noodzakelijk is. Wanneer uw keuken en keukenapparatuur in orde zijn, is een keukenrenovatie ook een goede én goedkopere mogelijkheid. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze? In deze blog leggen wij alle voordelen en nadelen van een keukenrenovatie en een nieuwe keuken aan u voor.
 

Waarom een nieuwe keuken kopen?

Het uitzoeken van een nieuwe keuken biedt u als keukeneigenaar veel mogelijkheden. U kunt het groots aanpakken. Bent u niet meer tevreden over de huidige indeling van uw keuken, dan kunt u de gehele inrichting aanpakken. Van een hoekkeuken tot een kookeiland; u heeft de complete inrichting van uw keuken in handen. Daarnaast heeft u bij een nieuwe keuken de uitgebreide keuze om het uiterlijk van de keuken te bepalen. Denk aan nieuwe frontjes voor de keuken, kastjes tot het werkblad.
 

Nadelen aanschaf nieuwe keuken

Natuurlijk hangt er aan de aanschaf van een nieuwe keuken een prijskaartje. De kosten van een nieuwe keuken kunnen behoorlijk in de papieren lopen. U heeft het enigszins zelf in de hand hoe uitgebreid uw keuken zal worden, maar de aanschaf van een keuken gegarandeerd duurder dan een keuken renoveren. Is uw huidige keuken in een goede conditie, dan is een keukenrenovatie vaak een betere oplossing.
 
moderne keuken zwart wit houten keuken modern
 

Voordelen keukenrenovatie

Wanneer u graag op zoek bent naar een nieuwe keuken maar uw budget beperkt is, dan is het renoveren van uw keuken een heel geschikt alternatief. 
 
  • Budget vriendelijk keuken renoveren: Bij een keukenrenovatie bepaalt u immers zelf welke onderdelen u van de keuken wilt aanpassen. Hierdoor kunt u binnen uw budget uw keuken een upgrade geven. Zo kunt bij het renoveren van uw keuken kiezen voor onder andere nieuw frontjes op de keuken, de keukendeuren spuiten, of een nieuw werkblad kiezen. Een keukenrenovatie geeft de keuken hiermee een volledig nieuwe uitstraling, zonder enorm hoge kosten te maken.
  • Design keuken bepalen: hoewel vaak de gedachte is dat de keuze van een nieuw design bij een keukenrenovatie beperkt is, is dit niet het geval! Zo bepaalt u bij bijvoorbeeld het spuiten van keukendeurtjes helemaal zelf welke kleur en welke afwerking de keukenfrontjes krijgen. Kies vervolgens nieuwe handvaten uit of ga voor een nieuw aanrecht. Bij het renoveren van uw keuken bepaalt u helemaal zelf de nieuwe uitstraling van uw keuken. Van een keukendesign volgens de laatste trends tot een klassieke stijl, welk design heeft uw voorkeur?
 

Nadelen keuken renoveren

Ook een keukenrenovatie heeft nadelen. Hoewel het renoveren van een keuken de mogelijkheid biedt om de keukendeurtjes en een werkblad te vervangen, worden verdere aanpassingen niet uitgevoerd. Dit betekent dat wanneer u graag de indeling van uw keuken wijzigt, een keukenrenovatie niet de beste optie is. Ook wanneer uw keuken oud is en vrijwel uit elkaar valt, dan is een nieuwe keuken vaak de betere optie.
 

Uw keuken laten renoveren?

Bent er uit en wilt u graag uw keuken laten renoveren? Dan helpt De Foliedokter u verder! Wij zijn specialist in het ontdoen van oude keukenfolie en spuiten uw keukendeurtjes vakkundig. Zo kunt u bij ons terecht voor nieuwe frontjes van uw keuken, en bieden wij u een complete renovatie van uw keuken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
Bekijk alle artikelen
Wat vonden andere klanten?
Familie Tillemans

" We zijn zéér tevreden! De Foliedokter gaat altijd op zoek naar een oplossing en werkt zeer secuur. Ook zijn we erg blij met de werkwijze en het resultaat. We gaan jullie zeker aanbevelen bij onze familie en kennissen "

Marijke Quint

" Geweldig resultaat. Weer een mooie gerenoveerde keuken met gespoten deurtjes, nieuw aanrechtblad, nieuwe rvs plint en nieuwe afzuigkap. Goede kwaliteit, en ervaren monteur en alles volgens afspraak. Echt een goede aanrader!! "

Routebeschrijving De Foliedokter is gevestigd aan de Vrijkenstraat 3 te Roggel, Limburg. Wij zijn eenvoudig te bereiken vanaf de A2 in noordelijke richting vanuit Eindhoven, Weert, Helmond, Kelpen-Oler. Ook voor bewoners van Roermond, Maasbracht, Echt, Brunssum, Sittard en Maastricht zijn we goed bereikbaar. Rij via de A73 vanuit Reuver, Venlo, Venray of neem de N562 vanuit Panningen, Maasbree en Tegelen.